Νέα & Δραστηριότητες

ESMO 2024: Δράσεις των W4O

Σήμερα, Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024, ξεκινά ένα από τα πιο αναμενόμενα γεγονότα του έτους για την ογκολογική κοινότητα στη Βαρκελώνη – το #ESMO2024. Το συνέδριο αυτό συγκεντρώνει κορυφαίους ειδικούς από όλο τον κόσμο με σκοπό την ανταλλαγή γνώσεων, την καινοτομία και την προώθηση της επιστημονικής έρευνας στην ογκολογία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρωτοβουλία των ESMO Women for Oncology, η οποία επικεντρώνεται στην προώθηση της ισότητας των φύλων στον τομέα της ιατρικής και της έρευνας. Με θεματικές γύρω από την επαγγελματική ανάπτυξη, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες ογκολόγοι, το πρόγραμμα αυτό δημιουργεί έναν πολύτιμο χώρο για προβληματισμό και δικτύωση.

Στα πλαίσια του #ESMO2024, οι ESMO W4O διοργανώνουν μια σειρά από παρουσιάσεις και δράσεις. Εδώ μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένες όλες τις πληροφορίες.

Ξεκινάμε με:

Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου=> Φόρουμ ESMO W4O στο ESMO 2024 – Ενδυνάμωση των γυναικών στην ογκολογία: Εξερεύνηση λύσεων στις σημερινές προκλήσεις σε διάφορους τομείς της ογκολογίας

Ώρα: 14:45 – 16:15 CEST, Τοποθεσία: Αμφιθέατρο Cartagena

Προεδρεύοντες:
– Έλενα Λινάρδου (Ελλάδα), Πρόεδρος της Επιτροπής ESMO W4O
– Ζαν-Υβ Μπλαί, Διευθυντής Δημόσιας Πολιτικής του ESMO

Ομιλήτρια:
– Zulema Altamirano Argudo, Ανώτερη Σύμβουλος στο γραφείο του Ισπανού Υπουργού Ισότητας
Θέμα: Εργασία για την ισότητα των φύλων: Πρόοδος και προκλήσεις στην έρευνα και την καινοτομία

Συμμετέχοντες στο πάνελ:

– Yonathan Freund (Γαλλία), Αρχισυντάκτης του Ευρωπαϊκού Περιοδικού Επείγουσας Ιατρικής και Καθηγητής επείγουσας ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Σορβόννης
– Julie R. Gralow (ΗΠΑ), Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών (CMO) και Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO)
– Matthias Guckenberger (Ελβετία), Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ακτινοθεραπείας και Ογκολογίας (ESTRO) και Διευθυντής του Τμήματος Ακτινοθεραπείας, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ζυρίχης
– Cecilia Pompili (Ηνωμένο Βασίλειο), Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Θωρακοχειρουργός στο Πανεπιστήμιο του Hull και Συμπρόεδρος της Επιτροπής Γυναικών στη Γενική Θωρακοχειρουργική της ESTS

Συνεχίζουμε το Σαββατοκύριακο 14 & 15 Σεπτεμβρίου με μια σειρά δράσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στον   χώρο που έχει αφιερωθεί στις ESMO W4O (Press & Media Centre – CC3)

ESMO W4O => Planned activities 14 & 15 Σεπτεμβρίου

Η Επιτροπή ESMO W4O σας προσκαλεί να επισκεφθείτε το Κέντρο Τύπου και ΜΜΕ, όπου θα υπάρχει ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, ανοιχτός σε γυναίκες και άνδρες, για να συγκεντρωθούν και να ξεκινήσουν έναν διάλογο σχετικά με την ισότητα των φύλων. Είναι ένας χώρος για να ακούσετε, να μοιραστείτε και να συνεργαστείτε, αναζητώντας λύσεις για τις κοινές ανάγκες και τις προκλήσεις.

Συνιστάται η εγγραφή μέσω του communication@esmo.org

Στον χώρο θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από δραστηριότητες, όπως:

– Συμβουλές καριέρας & mix: προσωπικές συνεδρίες με έμπειρους επαγγελματίες και ηγέτες για άτυπες, εξατομικευμένες συμβουλές καριέρας.
– Η ESMO συναντά τις τοπικές ομάδες W4O: ένας εκπρόσωπος από μια εθνική ομάδα W4O θα παρουσιάσει την ομάδα και θα συζητήσει τις τοπικές προκλήσεις.
– Συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με θέματα που αφορούν την ισότητα των φύλων.

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου (12:45-13:15 τοπική ώρα), η Δρ. Ελένη Γαλάνη, συν-ιδρύτρια και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της ελληνικής ομάδας Women in Oncology – Γυναικες στην Ογκολογια θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει την ταυτότητα και της δράσεις της ομάδας μας Γυναίκες στην Ογκολογία στην Ελλάδα που φέτος γιορτάζει τα δέκα της χρόνια!

Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ και στο Pdf στο τελος του άρθρου 

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου => Mini Oral session – Policy and preventive strategies, 16.09.2024, τοπική ώρα 14:45-16:15, Zaragoza Auditorium – CC5

Αναλυτικά όλες οι mini oral sessions στο σύνδεσμο

Συνεχίζουμε τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου με τα τελευταία δεδομένα από τις μελέτες της Επιτροπής W4O για την ισότητα των φύλων που θα παρουσιαστούν από την δρ. Έλενα Λινάρδου, Πρόεδρο της Επιτροπής W4O της ESMO – αλλά και συν-ιδρύτρια του ελληνικού δικτύου «Γυναίκες στην Ογκολογία – W4O Hellas». Μια πρώτη εικόνα των ευρημάτων μπορείτε να διαβάσετε στη συνέντευξή της εδώ.

Έλενα Λινάρδου, κ.α. Ηγετικοί ρόλοι στην ογκολογία: το φύλο εξακολουθεί να αποτελεί εμπόδιο. Αποτελέσματα από τις νέες μελέτες authorship & monitoring της Επιτροπής ESMO Women for Oncology. Συνέδριο ESMO 2024, περίληψη 1541MO (τοπική ώρα: 14.55-15.00)

ESMO W4O dedicated space at ESMO 2024 - activities-1