Νέα & Δραστηριότητες

Μια σημαντική στιγμή για την ελληνική ογκολογία αλλά και για τις Γυναίκες στην Ογκολογία! Οι κ.κ. Έλενα Λινάρδου και Αμάντα Ψυρρή επικεφαλής σε σημαντικές επιτροπές στην Ευρωπαϊκή Εταιρεία Κλινικής Ογκολογίας (ESMO)

Δύο Ελληνίδες Ογκολόγοι και συν-ιδρύτριες και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των W4O Hellas τίθενται επικεφαλής δύο κρίσιμων Επιτροπών του ESMO. Η κα Έλενα Λινάρδου είναι πλέον chair στην ESMO Women 4 Oncology Committee. Η Επιτροπή συστήθηκε πριν από σχεδόν δέκα χρόνια σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες ογκολόγοι, με στόχο την ενδυνάμωσή τους και την ισότιμη εκπροσώπησή τους στον χώρο της ογκολογίας.

Η καθηγήτρια κα Αμάντα Ψυρρή ανέλαβε επικεφαλής της ESMO National Societies Committee μετά από πρόταση της ESMO Executive Board. Στόχος της Επιτροπής είναι να δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό Δίκτυο Εθνικών Εταιρειών για την αντιμετώπιση κοινών αναγκών, μέσα από σύμπραξη και συνεργασία ευρωπαϊκού και εθνικού επιπέδου σε τομείς κλειδιά.

Η παρουσία Ελλήνων Ογκολόγων σε διεθνή κέντρα αποφάσεων αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την προβολή και την προώθηση του εξαιρετικού επιπέδου της ελληνικής Ογκολογίας διεθνώς, αλλά και σημαντικό βήμα ενάντια στο gender gap σε θέσεις ευθύνης.

Το 2024, η ελληνική Ογκολογία συνεχίζει να εκπροσωπείται στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων και είμαστε ιδιαίτερα περήφανες που δύο εξαίρετες επιστήμονες και συν-ιδρύτριες των W4O Hellas, η δική μας Έλενα και Αμάντα βρίσκονται στο τιμόνι δύο εξαιρετικά σημαντικών Επιτροπών.

Οι Γυναίκες στην Ογκολογία, εξάλλου, συμπληρώνουμε δέκα χρόνια όταν και συναντηθήκαμε με ένα κοινό όραμα: να χτίσουμε μια γέφυρα που να φέρνει την επιστήμη στην υπηρεσία της γυναίκας ασθενούς με καρκίνο, αλλά και να υποστηρίξουμε τη γυναίκα επαγγελματία στο χώρο της υγείας.

Εκτός από την εκπροσώπηση της ελληνικής Ογκολογίας, για εμάς είναι πάντα στόχος να αντιμετωπιστεί το έμφυλο χάσμα στο χώρο της ογκολογίας, και χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν μέλη μας «σπάνε» τα στερεότυπα και συμμετέχουν στα νευραλγικά κέντρα αποφάσεων του πεδίου μας.

Δυνατά Μαζί!
Θερμά συγχαρητήρια στην Έλενα Λινάρδου και στην Αμάντα Ψυρρή και κάθε επιτυχία και σε αυτό το νέο ρόλο!