Νέα & Δραστηριότητες

Η σημασία του ροζ Οκτώβρη – Μήνας ενημέρωσης και πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί ως ο μήνας ενημέρωσης και πρόληψης του καρκίνου του μαστού. Στόχος είναι να φτάσει το μήνυμα της ανάγκης για έγκαιρη ενημέρωση και διάγνωση σε όλα τα μέρη της γης και να κινητοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες να κλείσουν το ραντεβού τους για τον τακτικό τους έλεγχο, χωρίς φόβο.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος τύπου καρκίνου στις γυναίκες. Περίπου 1 στις 7 γυναίκες θα αναπτύξει καρκίνο μαστού σε κάποια φάση στη ζωή της. Η έγκαιρη διάγνωση είναι κρίσιμη, καθώς, αν εντοπιστεί η νόσος σε πρώιμο στάδιο μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία, ενώ η επιστήμη έχει κάνει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια με την εξατομίκευση της θεραπείας. Η πρόληψη σώζει ζωές.

Αυτή είναι η συμβολική δύναμη του ροζ που χρωματίζει δράσεις και γίνεται μήνυμα αφύπνισης. Αυτή είναι η ιστορία πίσω από τη ροζ κορδέλα που ξεκίνησε από την ανάγκη αλληλεγγύης και ορατότητας και πλέον έχει γίνει ένα παγκόσμιο μήνυμα για την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού.

Σε αυτό το πλαίσιο οι Γυναίκες στην Ογκολογία θα ήθελαν να ευχαριστήσουν το Athens Capital Center Hotel – Mgallery για τη συνεισφορά τους στη διάδοση του μηνύματος της πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού. Η δράση τους Pink October χρωματίζει με τη δύναμη του ροζ συμβολισμού τα macaron και τη ζεστή σοκολάτα. Φέτος τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς των W4O Hellas – Γυναίκες στην Ογκολογία και την ουσιαστική αρωγή της γυναίκας ασθενούς. Τα ροζ γλυκά θα τα βρείτε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στο Galerie Café (Πανεπιστημίου 4 και Κριεζώτου 2) κατά τη διάρκεια του brunch (12.00 -16.00) καθώς και για ολόκληρο το μήνα Οκτώβριο (πληροφορίες στο ξενοδοχείο).

Διαβάστε περισσότερα για τα 3 απλά και σημαντικά βήματα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού εδώ

Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα του γονιδιακού ελέγχου για κληρονομική προδιάθεση καρκίνου μαστού εδώ