Νέα & Δραστηριότητες

Pink October – Ενημέρωση στο προσωπικό του ξενοδοχείου Athens Capital Center Hotel Μgallery

Οι Γυναίκες στην Ογκολογία – W4Ο Hellas πραγματοποίησαν την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου ενημέρωση στο προσωπικό του Athens Capital Center Hotel Μgallery στα πλαίσια των δράσεων για τον Ροζ Οκτώβριο. Ο μήνας Οκτώβριος αφιερώνεται στην ενημέρωση για πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού και μέσα από τον ροζ συμβολισμό επιδιώκει να καταρρίψει τον φόβο και την προκατάληψη και να ευαισθητοποιήσει για την ανάγκη προληπτικού ελέγχου.

Τις W4Ο Hellas εκπροσώπησαν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής κ. Ελένη Γαλάνη, Ζένια Σαριδάκη και Αμάντα Ψυρρή, τις οποίες υποδέχτηκε με ιδιαίτερη θέρμη και ενδιαφέρον το προσωπικό του ξενοδοχείου, γυναίκες και άνδρες, καθώς η υπόθεση του καρκίνου αφορά όλους μας.

Η κα Γαλάνη ξεκίνησε τη συζήτηση εστιάζοντας στην ανάγκη της προσφοράς και τη σημασία των πολύπλευρων δράσεων που έχουν ως στόχο την ουσιαστική αρωγή του επιστήμονα στον αγώνα για ενημέρωση, στόχος που είναι ο πυρήνας των W4O Hellas.

Η κα Σαριδάκη συνέχισε με ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού, καταρρίπτοντας μύθους που οδηγούν σε φόβο ενάντια στην πρόληψη και φωτίζοντας τις αλήθειες για τη νόσο και την ανάγκη των προληπτικών εξετάσεων. Ο μαζικός προληπτικός έλεγχος προλαμβάνει, μειώνοντας τη θνητότητα από τον καρκίνο του μαστού. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συζήτηση για τον κληρονομικό καρκίνο του μαστού και τη συνεισφορά του γονιδιακού ελέγχου κληρονομικότητας, ένα θέμα που φαίνεται να αγγίζει το νεανικό κατά βάση προσωπικό του ξενοδοχείου.

Η κα Αμάντα Ψυρρή υπενθύμισε την ανάγκη καθολικού εμβολιασμού έναντι των HPV σχετιζόμενων καρκίνων και ενημερώνοντας ότι ο εμβολιασμός παιδιών και εφήβων περιλαμβάνει πλέον και τα αγόρια. Τόνισε πώς ο καθολικός εμβολιασμός δυνητικά εξαλείφει τις θανατηφόρες ασθένειες που σχετίζονται με τον HPV, όπως καρκίνοι του γεννητικού συστήματος αλλά και κεφαλής – τραχήλου.

Τέλος και οι τρεις γιατροί ανέδειξαν τη σημασία ενός υγιεινού τρόπου ζωής, της διατροφής, της άσκησης, αλλά και της ουσιαστικής φροντίδας που συχνά παραμελούμε στους τρελούς ρυθμούς της καθημερινότητας, όπως υπενθύμισε η κα Γαλάνη.

Η συμμετοχή του προσωπικού στη συζήτηση έδειξε για ακόμα μια φορά την ανάγκη της αρωγής της επιστήμης στην στήριξη, την κατανόηση, την ενημέρωση που χρειάζονται γυναίκες και άνδρες.

21/10/2022