Νέα & Δραστηριότητες

Η καθηγήτρια Αμάντα Ψυρρή νέα Πρόεδρος του ESMO Nomination Committee

Μια μεγάλη επιτυχία για την ελληνική Ογκολογία ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ογκολογίας (ESMO), στις 4 Αυγούστου 2021. Για πρώτη φορά ογκολόγος από την Ελλάδα εκλέγεται στη θέση της Προέδρου της Επιτροπής για τις Υποψηφιότητες της ESMO  (ESMO- Chair of the Nomination Committee).

Η καθηγήτρια και ιδρυτικό μέλος των Γυναικών στην Ογκολογία (W4O-Hellas), Αμάντα Ψυρρή είχε προταθεί από την ESMO και εξελέγη Πρόεδρος, ίσως της πιο σημαντικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Εταιρεία Ογκολογίας, μετά από διεθνή ψηφοφορία μεταξύ των μελών. (1)

Μέλη της επιτροπής εξελέγησαν η Laurence Albiges από τη Γαλλία, η Rebecca Dent από τη Σιγκαπούρη, ο Ahmad Awada από το Βέλγιο και ο Thomas Powles από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Πρόεδρος της ESMO Solange Peters ευχαρίστησε όλα τα μέλη που συμμετείχαν στις εκλογές και συνεχάρη τη νέα Πρόεδρο και τα μέλη της επιτροπής. Η νεοεκλεγείσα Επιτροπή αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου 2021.

Οι «Γυναίκες στην Ογκολογία» είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανες που μια άξια συνάδελφος αναγνωρίζεται διεθνώς για το έργο της και αναλαμβάνει σημαντική θέση στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων και ευχόμαστε στην κ. Ψυρρή καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα!

(1) https://www.esmo.org/about-esmo/nomination-committee-elections-2021