Νέα & Δραστηριότητες

Γυναίκες στην Ογκολογία – Ανακοίνωση

Οι Γυναίκες στην Ογκολογία (W4O-Hellas), συμμεριζόμαστε με την σειρά μας αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει όχι μόνο η χώρα μας, αλλά όλος ο πλανήτης.

Μέσα σε αυτή την τρομερή καθημερινότητα, με τις άοκνες προσπάθειές μας να είμαστε σωστά δίπλα στους δοκιμαζόμενους ασθενείς μας και τις οικογένειές τους, αλλά και όσο πιο σωστά γίνεται δίπλα στην οικογένειά μας, ιδιαίτερα στις γιαγιάδες και στους παππούδες μας, χωρίς να αμελήσουμε κανένα και τίποτα, διαισθανόμαστε ότι εκτός από μια μεγάλη δοκιμασία, η παρούσα κατάσταση είναι και μια μεγάλη ευκαιρία. Μια ευκαιρία να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, να αισθανθούμε την πολυτέλεια του χρόνου και την αξία του, την αξία των μικρών και των μεγάλων πραγμάτων, να αναλογιστούμε ποια είναι τελικά αυτά τα αληθινά σημαντικά της ζωής. Θεωρούμε αυτή την ατυχή συγκυρία μια ευκαιρία να κάνουμε ατομική ενδοσκόπηση και επαναπροσδιορισμό.

Όχι, δεν εγκαταλείπουμε την ενεργό δράση. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τις εθελοντικές δραστηριότητες που έχουμε προγραμματίσει, εφόσον αυτό επιτραπεί, και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο μεγάλο ζήλο την παροχή του γονιδιακού ελέγχου BRCA1/2 μέσω της ΕΟΠΕ σε τακτά και προγραμματισμένα χρονικά διαστήματα.

Αποφασίσαμε όμως να ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.
Το συνέδριό μας που παραδοσιακά γινόταν κάθε Σεπτέμβριο, που τόσο έχετε αγκαλιάσει και σας ευχαριστούμε για αυτό, δεν θα γίνει τον Σεπτέμβριο του 2020. Δεν θα το κάνουμε, όχι επειδή πιστεύουμε ότι η χώρα μας και ο κόσμος όλος θα εξακολουθεί να βρίσκεται μέχρι τότε στην δίνη αυτού του διαφορετικού πολέμου. Σε καμιά περίπτωση δεν το πιστεύουμε αυτό. Ούτε επειδή νομίζουμε ότι δεν προσφέρει κάτι διαφορετικό και πρωτότυπο στην ογκολογική κοινότητα, και όχι μόνο, κάθε χρόνο. Δεν θα το κάνουμε, επειδή πιστεύουμε ότι θα προσφέρουμε περισσότερα, φέτος, σε ενέργεια, σε πόρους, σε όλους, αν ΔΕΝ γίνει. Ήμασταν έτοιμες με διάθεση και όραμα μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες. Τώρα όμως η πραγματικότητα μας άλλαξε. Ας είμαστε όλοι καλά και όλα θα γίνουν. Πρώτα ο Θεός, του χρόνου, τον Σεπτέμβριο 2021, θα είμαστε πάλι κοντά σας με ένα ακόμα σημαντικό και διαφορετικό συνέδριο.

Πιστεύουμε ότι μόλις όλα αυτά τελειώσουν, όταν με αίσθημα ευθύνης, με όσο περισσότερη ασφάλεια γίνεται, και αφού όλοι μείνουμε σπίτι για όσο χρειαστεί, θα έχουμε ξανά γρήγορα, την ευκαιρία, μέρος του ελεύθερου χρόνου μας και όλη την ενέργεια και τις προσπάθειες να τα επενδύσουμε για του χρόνου. Να κάνουμε την πολλή δουλειά που χρειάζεται, να αφιερώσουμε τις πολλές εργατοώρες, να βρούμε την έμπνευση και να κάνουμε όλα τα απαραίτητα (συνεννοήσεις, προσκλήσεις, προετοιμασία), ώστε του χρόνου να γίνει κάτι πραγματικά μοναδικό.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση,
Ευχόμαστε σε όλες και όλους υγεία και υπομονή,
Να είμαστε καλά!