Νέα & Δραστηριότητες

Στην ΑΡΕΝΑ της Ζωής και τον Κώστα Χαρδαβέλλα η Δρ. Ελένη Γαλάνη

Ο δημοσιογράφος κ. Κώστας Χαρδαβέλλας δίνει χώρο και χρόνο σε μια επιστήμονα, στη Δρ.Ελένη Γαλάνη, Παθολόγο-Ογκολόγο, για να μιλήσει για την αντιμετώπιση του καρκίνου σήμερα και αύριο.Οι εξελίξεις στην ογκολογία αναλύονται κατά ένα τρόπο που γεννά ελπίδα, ακόμα και για τους “δύσκολους” καρκίνους.
 
Για αυτό και η η Δρ. Γαλάνη, αναφέρεται στο στίγμα που συνοδεύει τη λέξη “καρκίνος” και στην ανάγκη στη χώρα μας να αναπτυχθεί μια κουλτούρα πρόληψης, ενάντια στα στερεότυπα και την προκατάληψη, αλλά και τον φόβο.
 
Στην εξαιρετική αυτή συνέντευξη έχουμε, όμως και την ευκαιρία να γνωρίσουμε την επιστήμονα ως άνθρωπο, την οπτική της Ογκολόγου για τη νόσο και τους ασθενείς.
 
Μια γυναίκα γιατρός, μητέρα, σύζυγος, αναφέρεται στους ρόλους και στη ταυτότητα της σύγχρονης γυναίκας και στην ανάγκη για αυτοφροντίδα που συχνά η καθημερινότητα μάς οδηγεί να το παραμελούμε.
 
Ο κ. Χαρδαβέλλας, μάλιστα, μέσα από την προσωπική του εμπειρία, κατανοεί και εμβαθύνει στη σχέση γιατρού και ασθενή, αναφέρεται και στο τραύμα του που οφείλεται στο φόβο και μιλάει για την ανάγκη να τον καταπολεμήσουμε.
 
Φυσικά η Δρ. Γαλάνη ως ιδρυτικό μέλος και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής.αναφέρεται και στη δεκαετή σχεδόν διαδρομή των Women in Oncology – Γυναικες στην Ογκολογια Τονίζει τη σπουδαιότητα των δωρεάν γονιδιακών ελέγχων και τα πάνω από 400 τεστ που έχουμε πραγματοποιήσει στα δέκα σχεδόν χρόνια λειτουργίας. Και φυσικά και για την ανάγκη υποστήριξης της επαγγελματία στο χώρο της υγείας που είναι ο δεύτερος στόχος του Δικτύου μας.
 
Μια συνέντευξη που αξίζει να την παρακολουθήσετε!