Νέα & Δραστηριότητες

Οι W4O Hellas υποστηρίζουν το 3ο ετήσιο Συνέδριο του Economist: “Ατζέντα της Ελλάδας για την καταπολέμηση του καρκίνου”

7 Μαρτίου 2023 πραγματοποιείται το 3ο ετήσιο Συνέδριο του Economist για την Καταπολέμηση του Καρκίνου υπό την αιγίδα της ΕΟΠΕ και την υποστήριξη φορέων, μεταξύ των οποίων και οι Γυναίκες στην Ογκολογία. Η φετινή θεματική εστιάζει στην Ελλάδα και στους τρόπους αντιμετώπισης της νόσου.

O καρκίνος παραμένει η κύρια αιτία θανάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, ωστόσο, η πρόοδος στη θεραπεία είναι σημαντική, καθώς οι έρευνες και οι κλινικές πρακτικές έχουν σημειώσει σημαντικές εξελίξεις και καινοτομίες.

Ωστόσο, οι προκλήσεις παραμένουν και η μάχη κατά του καρκίνου είναι συνεχής, καθιστώντας τη θεραπεία στο επίκεντρο της έρευνας υγείας. Παρά το γεγονός ότι κάθε χρόνο εισάγονται νέες τεχνολογίες, η μάχη κατά του καρκίνου δεν έχει ακόμα τελειώσει.

Το ερώτημα που θέτει το φετινό Συνέδριο είναι «Πού βρίσκεται η Ευρώπη και η Ελλάδα συγκεκριμένα;» Σε αυτό το πλαίσιο η διοργάνωση του The Economist Impact φέτος εστιάζει στην «Ατζέντα της Ελλάδας για την καταπολέμηση του καρκίνου». Ογκολόγοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκπρόσωποι θεσμών και ασθενών, συμμετέχουν σε μια ουσιώδη συζήτηση για τα βήματα που έχουν γίνει και ποια είναι η πορεία για το μέλλον.

Όποιος επιθυμεί να το παρακολουθήσει διαδικτυακά μπορεί να επισκεφτεί τους παρακάτω συνδέσμους των διοργανωτών :

https://www.hazliseconomist.com/gr/event/greece_s_agenda_to_combat_cancer_2023/subpage/watch_live

& στο κανάλι στο YouTube:

https://www.youtube.com/@TheEconomistEventsHazlisRivas

 

#EconGRCancerSummit

@economistimpact_seeurope