Νέα & Δραστηριότητες

Η ομάδα των W4O Hellas στο Greece Race for the Cure® 2022

H ομάδα των W4O Hellas – Γυναίκες στην Ογκολογία έδωσε δυναμικό παρών στο φετινό Greece Race for the Cure® που διοργάνωσε το Άλμα Ζωής την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022. Τα δύο τελευταία χρόνια η πανδημία επέβαλε τη digital διοργάνωση του θεσμού, με την Ελλάδα να συγκεντρώνει το 2020 τις περισσότερες συμμετοχές στην Ευρώπη και το 2021 να δίνουν διαδικτυακά το παρών 20.000 συμμετέχοντες. Φέτος, περισσότεροι από 31.600 άνθρωποι έδειξαν πώς μαζί είμαστε πιο δυνατοί από τον καρκίνο του μαστού.

Το Race for the Cure® είναι ο μεγαλύτερος θεσμός με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού στον κόσμο. Το 1982 η Nancy Brinker ξεκίνησε την παγκόσμια κινητοποίηση εναντίον του καρκίνου του μαστού μετά από την υπόσχεση που είχε δώσει στην αδερφή της. Λίγο πριν φύγει από την ζωή η Nancy υποσχέθηκε στην αδερφή της Susan G. Komen ότι θα έκανε ό,τι περνούσε από τις δυνάμεις της για να βρεθεί η θεραπεία. Έκτοτε η δράση αυτή διαχύθηκε στον κόσμο και σήμερα το Race for the Cure® είναι κορυφαίο γεγονός ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, με παρουσία σε 150 πόλεις και συμμετοχές που υπερβαίνουν το 1 εκατομμύριο παγκοσμίως!

Από το 2009 το Άλμα Ζωής διοργανώνει τον συμβολικό αγώνα δρόμου και περίπατο Greece Race for the Cure®, καταφέρνοντας να καταστεί το μεγαλύτερο αθλητικό event με κοινωνικό σκοπό στην Ελλάδα, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 264.000 συμμετοχές σε όλη την ιστορία της διοργάνωσης από το 2009.
Φέτος σε μια Αθήνα πλημμυρισμένη από κόσμο, οι Γυναίκες στην Ογκολογία συμμετείχαμε με παλμό σε έναν περίπατο – μήνυμα στήριξης του αγώνα γυναικών με εμπειρία καρκίνου και των οικογενειών τους. Δρομείς, περιπατητές και φυσικά survivors ενώσαμε τις φωνές με ένα σκοπό: στήριξη και ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού. Μαζί μας και η κα Σοφία Χηνιάδου – Καμπάνη, Σύμβουλος Πολιτιστικής Πολιτικής και Διαχείρισης στη Βουλή των Ελλήνων, φορώντας τη ροζ μπλούζα της survivor έδωσε ένα μήνυμα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης, ενάντια στην προκατάληψη.

Ευχαριστούμε θερμά όλες και όλους για τη συμμετοχή τους στην ομάδα μας και τα λέμε του χρόνου μαζί πιο δυνατοί!