Νέα & Δραστηριότητες

Οι Γυναίκες στην Ογκολογία στην επιστημονική εκδήλωση του προγράμματος δράσης Υγεία για Όλους

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η επιστημονική εκδήλωση του προγράμματος δράσης για την προαγωγή υγείας ευπαθών ομάδων «Υγεία για Όλους». Τις W4O Hellas – Γυναίκες στην Ογκολογία εκπροσώπησε ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, η κα Αδαμαντία Νικολαΐδη, παθολόγος – ογκολόγος.

Το επιχειρησιακό πρόγραμμα δράσης «Υγεία για Όλους» δημιουργήθηκε ως ανάγκη κοινωνικής αλληλεγγύης, με όραμα οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού να έχουν ίσες ευκαιρίες και πρόσβαση στις δομές υγείας.

Η επιστημονική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης εστίασε στο πρόσωπο της κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως ανέφερε η Πρόεδρος του Δ.Σ. «Υγεία για Όλους» κα Ελένη Σωτηροπούλου. Σε αυτό το πλαίσιο, τονίστηκε η σημασία του εθελοντισμού στην ιατρική που επιτρέπει μέσα από το πρόγραμμα, την ανάπτυξη δικτύου υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και κοινωνικής φροντίδας σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμών.

Εθελοντές γιατροί κάθε ειδικότητας έχουν συμπράξει με παρεμβάσεις προληπτικών εξετάσεων σε όλα τα μέρη της Ελλάδας. Η κα Νικολαΐδη είχε τη χαρά να βραβεύσει έναν από τους εθελοντές, χαιρετίζοντας την ουσιαστική αρωγή του επιστήμονα σε κάθε διεκδίκηση που αφορά την υγεία, στόχο που εκφράζει απόλυτα και τις Γυναίκες στην Ογκολογία.

Φώτο από την επιστημονική εκδήλωση (κ. κ.Ε. Σωτηροπούλου, Β. Φλέσσα, Γ. Χρούσος)