Νέα & Δραστηριότητες

Από το χθες στο αύριο. Η επόμενη ημέρα της πανδημίας

«Από το χθες στο αύριο. Η επόμενη ημέρα της πανδημίας» ήταν το θέμα της διαδικτυακής εκδήλωσης, που διοργάνωσαν οι «Γυναίκες στην Ογκολογία – W4O Hellas», την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου.

Οι ομιλητές προσπάθησαν να προσεγγίσουν, με διαφορετική ματιά, μια σειρά θεμάτων που, την εποχή της πανδημίας, απασχολούν την ιατρική κοινότητα, τους ασθενείς, τις οικογένειές τους και τους συλλόγους ασθενών. Παράλληλα, τονίστηκε ότι παρά τις αποστάσεις δεν πρέπει κανένας ασθενής να αισθανθεί ότι είναι μόνος.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, εκ μέρους των W4O-Hellas, οι Παθολόγοι – Ογκολόγοι Ζένια Σαριδάκη, Αθηνά Χριστοπούλου και Ελένη Γαλάνη. Ο Γιώργος Παππάς, Παθολόγος, Διδάκτωρ Παν/μιου Ιωαννίνων μίλησε για το: “Τι αλλάζει μετά την πανδημία: Εμείς, οι ασθενείς μας, όλοι;”
“Η κοινωνία εν μέσω δυο πανδημιών: Υπάρχει πυξίδα;” ήταν το θέμα συζήτησης του Παθολόγου – Ογκολόγου, Προέδρου της ΕΟΠΕ, Ιωάννη Μπουκοβίνα, με τον Θεατρικό Συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη.
Η Ψυχολόγος Υγείας Σπυριδούλα Καρβέλη κάλυψε το θέμα: “Οι ασθενείς με καρκίνο στην εποχή της πανδημίας: οι ψυχολογικές επιπτώσεις και οι προκλήσεις στη διαχείριση μιας διπλής κρίσης”.
“Πώς βλέπουν οι ίδιοι οι ασθενείς και οι οικογένειές τους την επόμενη μέρα;” ήταν το θέμα που ανέλυσε η Ζωή Γραμματόγλου, πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών “Κ.Ε.Φ.Ι.” Αθηνών. Την διαδικτυακή εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Έλενα Παπαδημητρίου.
Μπορείτε να δείτε το webinar εδώ.