Οι W4O Hellas συμμετείχαν στην Επιστημονική Ημερίδα του Συλλόγου Καρκινοπαθών Αθηνών – «Κ.Ε.Φ.Ι.» με θέμα «Αντικαπνιστική Εκστρατεία και Καρκίνος του Πνεύμονα», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 31/5/2019, στο Κτίριο Κωστή Παλαμά.

Η κα Ελένη Γαλάνη, εκπροσωπώντας τη Συντονιστική Επιτροπή των W4O Hellas, συμμετείχε με ομιλία με θέμα «Ο ρόλος της ανοσοθεραπείας και των βιοδεικτών στον καρκίνο του πνεύμονα». Μεταξύ άλλων, ανέφερε στην ομιλία της τη σημασία της πρόληψης με τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο, τη σωστή διατροφή και άσκηση, και φυσικά στη σημασία μιας ζωής χωρίς τσιγάρο. Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ (Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας), το κάπνισμα, καθώς επίσης και η χρήση άλλων προϊόντων καπνού, ευθύνονται για ένα μεγάλο ποσοστό καρκίνου του πνεύμονα, καθιστώντας τη διακοπή του καπνίσματος αναγκαία ως ένα βασικό μέτρο πρόληψης κατά του καρκίνου. Έρευνες έχουν δείξει ότι καρκινοπαθείς που διακόπτουν το κάπνισμα έχουν καλύτερη ανταπόκριση στις θεραπείες, μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής άλλα το κυριότερο εμφανίζουν μικρότερες πιθανότητες υποτροπής και μεταστάσεων.

Οι W4O, εστιάζοντας στις σημαντικές συνεργασίες με συλλόγους ασθενών–εθελοντών, αναγνωρίζουμε τη μακρά συνεργασία μας με το Κ.Ε.Φ.Ι. ως κοινή προσπάθεια ουσιαστικής αρωγής προς τις γυναίκες με καρκίνο στη χώρα μας. Εξάλλου, το 2015, σε συνεργασία με τον σύλλογο Κ.Ε.Φ.Ι., η ομάδα μας βραβεύτηκε μέσω του προγράμματος SPARC του UICC (Union International for Cancer Control) για τη δημιουργία της ‘Ελληνικής Συμμαχίας για τον Μεταστατικό Καρκίνο Μαστού’, ένα σημαντικό πανελλαδικό πρόγραμμα υποστήριξης γυναικών με μεταστατικό καρκίνο μαστού, το οποίο, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.w4life.gr έχει γίνει ένα σημείο αναφοράς και ανεύρεσης πληροφοριών για αυτή την τόσο ιδιαίτερη και δοκιμαζόμενη ομάδα γυναικών.

Η κα Γαλάνη, κλείνοντας υπενθύμισε το ετήσιο ραντεβού στο 6ο Πανελλήνιο Forum: «Γυναίκες στην Ογκολογία – Διευρύνοντας τα Σύνορα» που θα πραγματοποιηθεί 19-21/9/2019 στη Θεσσαλονίκη.