Οι “Γυναίκες στην Ογκολογία – W4O Hellas” συμμετείχαν με Στρογγυλό Τραπέζι στο  10ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Κλινικής και Ερευνητικής Ογκολογίας, που διοργανώθηκε από το ΕΛΙΕΚ και πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Hilton, στις 21/6/2019.

Το Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο, όπως τόνισαν ο Πρόεδρος του ΕΛ.Ι.ΕΚ. κ. Γ. Φούντζηλας, και οι Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής, κ.κ. Ε. Σαλούστρος, Χ. Χριστοδούλου, είχε ως στόχο να προσφέρει άρτια ενημέρωση για τις νεότερες εξελίξεις στην πρόληψη και στη θεραπευτική αντιμετώπιση της νόσου και να δώσει ένα βήμα για να παρουσιασθούν τα τελευταία επιτεύγματα της έρευνας παγκοσμίως.

Στα πλαίσια του Σεμιναρίου, οι W4O Hellas διοργανώσαμε Στρογγυλή Τράπεζα που ήταν ανοικτή προς το κοινό, με θεματική «Η ζωή συνεχίζεται μετά τη διάγνωση και θεραπεία: προκλήσεις και λύσεις».

Το συντονισμό της συζήτησης ανέλαβαν η κ. Αθηνά Χριστοπούλου και η κ. Αν. Παζαΐτη.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ενδιαφέρουσες ομιλίες και συζητήσεις με επίκεντρο τη ζωή μετά τη διάγνωση.

Η κ. Ε. Διαμαντή-Κανδαράκη συνεισέφερε με την ομιλία της για τις ορμόνες και τις αλλαγές τους μετά τη διάγνωση του καρκίνου, τι πρέπει να ξέρουμε πάσχοντες και θεράποντες.

Η ομιλία του κ. Σ. Τρομπούκη είχε ως θέμα τη διατήρηση της γονιμότητας σε ασθενείς με καρκίνο μαστού και γυναικολογικό καρκίνο.

Η κ. Α. Γιαννοπούλου εστίασε στη σύγχρονη αποκατάσταση μαστού και στις νέες προοπτικές.

Ο κ. Θ. Ασκητής εξέτασε τις ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις μετά τη διάγνωση και θεραπεία στους πάσχοντες από νεοπλασματική νόσο.

Η κ. Α. Παπαγεωργίου συζήτησε για την επίτευξη υγείας και ευρωστίας με διατροφή και άσκηση.

Σημαντική συνεισφορά στη γόνιμη και ενδιαφέρουσα συζήτηση είχε ο σχολιασμός από τους κ.κ. Κ. Γαβριηλίδου, Λ. Κολυπέρα, Α. Πασακοπούλου, Λ. Παπαχυσανθάκη, Ζ. Γραμματόγλου, Γ. Καπιετανάκη, και από τη Συντονιστική μας Επιτροπή τις κ. Ζ. Σαριδάκη, Ε. Γαλάνη, Ε. Λινάρδου.

Ιδιαίτερη στιγμή ήταν ο διάλογος με το κοινό και ιδιαίτερα με τη βιωματική εμπειρία για τη ζωή μετά τη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου από Συλλόγους Ασθενών.