Στις 3 Ιουνίου 2015, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, τόπος έμπνευσης και δημιουργίας, κομμάτι της ιστορίας μας, φιλοξένησε μια ξεχωριστή εκδήλωση – μια βραδιά ενημέρωσης και μουσικής. Με πρωτοβουλία του Παθολογικού Ογκολογικού Τμήματος του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Μεταξά, σε συνεργασία με την μη κερδοσκοπική οργάνωση “Γυναίκες στην Ογκολογία”  και με την υποστήριξη του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ, διοργανώθηκε βραδιά ενημέρωσης για μια από τις σύγχρονες μάστιγες, την παχυσαρκία και τη σχέση της με τον καρκίνο.

Η παχυσαρκία, μια ξεχωριστή πάθηση, αλλά και ένας από τους βασικότερους προδιαθεσικούς παράγοντες εμφάνισης πολλών τύπων καρκίνου, ήδη αποτελεί επιδημία σε ανεπτυγμένες  χώρες, καθώς περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο ενήλικες είναι υπέρβαροι και 300 εκατομμύρια παχύσαρκοι, ενώ προβλέπεται ότι τα επόμενα 50 χρόνια το προσδόκιμο επιβίωσης θα μειωθεί αισθητά εξαιτίας της παχυσαρκίας.

Την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015, μιλήσαμε για την παχυσαρκία, συζητήσαμε για την διατροφή και τη σχέση τους με τον καρκίνο και βάλαμε ένα λιθαράκι στην ευαισθητοποίηση για την ανάπτυξη μιας κουλτούρας πρόληψης στη χώρα μας.

Η τέχνη, ο πολιτισμός και η επιστήμη για άλλη μια φορά ένωσαν τις δυνάμεις τους, με μια ξεχωριστή εκδήλωση που σκοπό είχε να αφυπνίσει για ένα σημαντικό και σιωπηλό εχθρό της υγείας μας αλλά και συνάμα να στείλει μήνυμα ελπίδας και ζωής μέσα από τη μουσική και το τραγούδι.

Οι Άννα Διαμαντοπούλου και Βασίλης Χατζηλούκας επιμελήθηκαν και συμμετείχαν σε ένα εξαιρετικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα μαζί με τους Λένα Αλκαίου και Aμαλία Moerman Παυλίδη, και τους μουσικούς Αιμίλιο Μπάλτα και Νίκο Venner. Το τραγούδι κι η μουσική ήρθαν να συντροφεύσουν, να δυναμώσουν, να θεραπεύσουν και αποτελέσουν το καλύτερο πλαίσιο για μια βραδιά ευαισθητοποίησης και πολιτισμού.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γ. Μώραλης

Η εκδήλωση τέλεσε υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά

Χορηγός επικοινωνίας Κανάλι 1Πειραιά