Μία ξεχωριστή βραδιά με τον Διονύση Σαββόπουλο, τη Μαρίνα Σάττι με τις fonέs, τις chόrεs και τους Αλκμάν, διοργάνωσαν οι “Γυναίκες στην Ογκολογία” την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, για τη στήριξη των γυναικών με καρκίνο.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος σε αυτή τη μουσική παράσταση ένωσε με μαεστρία δύο καινούριες μουσικές δυνάμεις, τη Μαρίνα Σάττι – με τις Fonés και τις Chόres – και τους Αλκμάν, προσφέροντας ένα υπέροχο θέαμα στους χιλιάδες θεατές που το παρακολούθησαν.

Ξεκίνησε με το «Μη μιλάς άλλο για αγάπη» κάτω από ένα όμορφο φεγγάρι που έλουζε το Ηρώδειο. Ανάμεσα στα τραγούδια και τα χειροκροτήματα, μίλησε με αγάπη και τρυφερότητα για τις γυναίκες, τραγούδησε για αυτές, αφηγήθηκε ιστορίες προσωπικές και ιστορίες για τραγούδια του, όπως για την λογοκρισία στο « Τα κορίτσια που πηγαίνουν δύο-δύο», όταν στην διάρκεια της χούντας οι λογοκριτές θεώρησαν ανάρμοστο τον στίχο «τη μαμά τους τη ρωτάνε κάθε μήνα μια φορά» ως… «γυναικολογικού περιεχομένου». Έριξε γέφυρες και ένωσε μουσικές εποχές και γενιές, μίλησε για την Σοφία Βέμπο και τα τραγούδια του Τραϊφόρου, τραγούδησε «Ας ερχόσουν για λίγο» και αποχαιρέτησε με τα αγαπημένα όλων «Ας κρατήσουν οι χοροί» και «Μια θάλασσα μικρή».

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για το έργο των Γυναικών στην Ογκολογία, που μάχονται τα τελευταία χρόνια να φέρουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας τη σημασία ανάπτυξης μιας κουλτούρας πρόληψης, αλλά και τη δυνατότητα πρόσβασης σε σύγχρονα μέσα προληπτικού ελέγχου για κάθε γυναίκα στη χώρα μας.

Η συναυλία έγινε στο πλαίσιο της Εβδομάδας Πρόληψης για τον Καρκίνο στη Γυναίκα (17-23 Σεπτεμβρίου) που διοργάνωσαν οι Γυναίκες στην Ογκολογία με τη συνεργασία της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού (ΕΧΕΜ), της Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού (ΕΕΑΜ), του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής”, καθώς και με διαιτολόγους, διατροφολόγους και γυμναστές. Πρέσβειρα των φετινών δράσεων ήταν η δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη, που στέκεται δίπλα στις “Γυναίκες στην Ογκολογία” και στηρίζει το έργο τους.

Photo credit: Δημήτρης Μακρής

Photo credit: Δημήτρης Μακρής

Photo credit: NDP Photos

Photo credit: NDP Photos

Photo credit: Δημήτρης Μακρής

Photo credit: Δημήτρης Μακρής

Photo credit: NDP Photos