Μετά την επιτυχία των προηγούμενων δράσεων, οι “Γυναίκες στην Ογκολογία”, τα “Sephora”, και το Άλμα Ζωής” συνεχίζουμε τη συνεργασία προσφέροντας στις γυναίκες που νοσούν με καρκίνο μια διαφορετική και ιδιαίτερη δράση.

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 ήταν μια ακόμα ημέρα συνάντησης της επιστήμης με την αυτοφροντίδα, αυτή τη φορά στο Metropolitan Hospital με πρωτοβουλία των γιατρών μελών της Συντονιστικής Επιτροπής των Γυναικών στην Ογκολογία και ογκολόγων στο Νοσοκομείο Metropolitan, Δρ. Ελένη Γαλάνη, Δρ. Έλενα Λινάρδου, Δρ. Ζένια Σαριδάκη.

Οι experts των Sephora βρέθηκαν στο Metropolitan Hospital στη Βραχεία Νοσηλεία (μονάδα χημειοθεραπείας) για να μοιραστούν τα μυστικά ενός εορταστικού μακιγιάζ, με τις γυναίκες που νοσούν με καρκίνο και βρίσκονται υπό θεραπεία. Η θεραπεία ενδεχομένως δημιουργεί προκλήσεις στην αγαπημένη συνήθεια του μακιγιάζ, αλλά οι εξειδικευμένες γνώσεις της ομάδας των Sephora βοήθησαν με απαντήσεις και χρήσιμα tips. Καθόλου τυχαία η δράση των Sephora ονομάζεται “Classes for Confidence” με σκοπό να καθοδηγήσει τις γυναίκες στη ρουτίνα του μακιγιάζ, ακόμα και όταν υπάρχουν ιδιαιτερότητες και προκλήσεις λόγω της νόσου. Η παγκόσμια δράση “Sephora Stands Classes for Confidence” έχει, εξάλλου, ως στόχο την ενδυνάμωση, την αποδοχή, την αυτοφροντίδα. Αντίστοιχα, λοιπόν, στο χώρο της Βραχείας Νοσηλείας, η επιστήμη συνάντησε την αυτοφροντίδα, μια υπενθύμιση ότι γυναίκα που νοσεί, παραμένει γυναίκα με πολύπλευρες ανάγκες.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη φοβερή ομάδα των Sephora για την ευαισθητοποίηση τους και την προσέγγιση της ομορφιάς ως κοινωνικής προσφοράς. Ευχαριστούμε και τις εθελόντριες από το “Άλμα Ζωής”  κ.κ. Κυριακή Κοκονέζη και Νίνα Αμηρά που βρέθηκαν μαζί μας για να μοιραστούν μαζί μας το σπουδαίο έργο και στήριξη που παρέχει άοκνα ο Σύλλογος.

Ευχαριστούμε τις Ογκολογικές Κλινικές του Metropolitan Hospital, καθώς και το διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Βραχείας Νοσηλείας του νοσοκομείου για την πολύτιμη βοήθεια τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην Προϊσταμένη του Τμήματος Βραχείας Νοσηλείας, κα Χρύσα Σκορδέλη που, όπως τόνισε η Δρ. Γαλάνη στο χαιρετισμό της, δεν φροντίζει μόνο για την άψογη λειτουργία του τμήματος, αλλά μεριμνά πάντα να είναι ένας χώρος ζεστός και ανθρώπινος, και με ενθουσιασμό υποστηρίζει δράσεις που αντιμετωπίζουν τον ασθενή ολιστικά.

Αυτές οι δράσεις εκφράζουν το σύγχρονο πρόσωπο της ογκολογίας που συμπράττει για την πολύπλευρη στήριξη του ογκολογικού ασθενή.