Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού. Σε αυτή τη μάχη μετέχουμε όλοι, ασθενείς, γιατροί, νοσηλευτές αλλά και όλο το προσωπικό σε μια μονάδα υγείας.

Στις 26 Οκτωβρίου 2023 συναντηθήκαμε στο Αμφιθέατρο του Metropolitan Hospital να τιμήσουμε το προσωπικό για την αφοσίωση του σε αυτή τη μάχη. Μια πρωτοβουλία των Γυναικών στην Ογκολογία και των γιατρών μελών της Συντονιστικής Επιτροπής μας και ογκολόγων στο Νοσοκομείο Metropolitan, Δρ. Ελένη Γαλάνη, Δρ. Έλενα Λινάρδου, Δρ. Ζένια Σαριδάκη, για να ευχαριστήσουμε τη γυναίκα επαγγελματία στο χώρο της υγείας για την προσφορά της.

Εμείς ως Γυναίκες στην Ογκολογία γνωρίζουμε τις απαιτήσεις και την αφοσίωση που απαιτεί η εργασία στο χώρο της υγείας από κάθε μετερίζι και θέση.

Για αυτό και επιλέξαμε φέτος τον Οκτώβριο να διοργανώσουμε μαζί με το Metropolitan Hospital, μια ιδιαίτερη εκδήλωση για όλους όσοι βρίσκονται στο πλευρό μας στη μάχη μας για την πρόληψη, την ενημέρωση, τη θεραπεία. Μια εκδήλωση που εκκινεί από τη διαπίστωση ότι οι σύγχρονες απαιτήσεις της καθημερινότητας συχνά στερούν μια βασική ανάγκη για τη σωματική και ψυχική υγεία: την αυτοφροντίδα.

Ήταν ιδιαίτερη χαρά και τιμή μας να έχουμε κοντά μας την κα Μαρία Παμπουκίδη, πιστοποιημένη Face Yoga Coach για ένα σεμινάριο Face Yoga, την ολιστική μέθοδο εκγύμνασης του προσώπου. Η κα Παμπουκίδη εκτός από το ότι έχει μαθητεύσει και συνεργάζεται με τη Fumiko Takatsu, δημιουργό της Face Yoga Method, υπηρετεί την ολιστική προσέγγιση με στόχο πάντοτε την υγεία, με τη στενή αλλά και την ευρεία της έννοια.

Η υποδοχή του σεμιναρίου από το προσωπικό του νοσοκομείου, νοσηλευτές, γιατροί, διοικητικοί, ήταν ενθουσιώδης, καθώς η πρώτη γνωριμία μας με τη Face Yoga μάς έδειξε πράγματι την ολιστική της ταυτότητα. Το πρόσωπό μας μαρτυρά το συναίσθημα, αλλά και τον εσωτερικό μας κόσμο, καθρεφτίζοντας τι συμβαίνει στο σώμα μας, όπως μάς έδειξε η κα Παμπουκίδη.

Συνειδητοποιήσαμε στο δίωρο σεμινάριο, στις ώρες αυτοφροντίδας που μας χάρισε η κα Παμπουκίδη ότι η Face Yoga δεν είναι μια μέθοδος μόνο για αισθητικούς λόγους. Είναι χρόνος για τον εαυτό, χρόνος για να ανασάνουμε, χρόνος συνειδητότητας, μια ολιστική προσέγγιση στην έννοια της φροντίδας του εαυτού. 

Ευχαριστούμε θερμά το Metropolitan Hospital που αγκάλιασε με ενθουσιασμό ακόμα μια δράση των Γυναικών στην Ογκολογία, τους συμμετέχοντες για τη ζεστή υποδοχή τους και φυσικά τη Μαρία Παμπουκίδη για ένα μάθημα που θα μας ακολουθεί στην καθημερινότητά μας.

  Μαρία Παμπουκίδη

Η Μαρία Παμπουκίδη είναι πιστοποιημένη Face Yoga Coach και δημιουργός της Aqua Face Yoga, μιας νέας, πολυαισθητηριακής εμπειρίας που συνδυάζει τα οφέλη της Face Yoga με τα οφέλη του νερού. Έχει μαθητεύσει και συνεργάζεται στενά με τη Fumiko Takatsu, δημιουργό της Face Yoga Method. Είναι εκπαιδεύτρια και εξετάστρια δασκάλων Face Yoga, διοργανώνει workshops και retreats, ενώ παραδίδει personal μαθήματα μέσω διαδικτύου

Instagram: @Maria Pampoukidi

https://aquafaceyoga.com/