Μια όμορφη εκδήλωση, αφιερωμένη στην αξία της διατροφής σαν πρόληψη για τον καρκίνο  και στη σημασία και το ρόλο της παχυσαρκίας στην εμφάνιση καρκίνου, διοργανώθηκε από τις Γυναίκες στην Ογκολογία στο Μέγαρο Σταθάτου του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, την Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017.

Οι ομιλήτριες της εκδήλωσης ήταν δύο μοναδικές γυναίκες, η κ. Ελένη Πετρίδου, Καθ. Προληπτικής Ιατρικής και Επιδημιολογίας, του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία μίλησε με θέμα «Διατροφή – Παχυσαρκία και Καρκίνος» και η κ. Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, Ομ. Καθ. Ιστορίας Τέχνης, της οποίας η ομιλία είχε θέμα «Γυναίκες Δημιουργοί και Κοινωνικές Προκαταλήψεις».

Η ανταπόκριση του κοινού ήταν μεγάλη, ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η  κ. Σίσσυ Παυλοπούλου, καθώς και άλλες προσωπικότητες από το χώρο της υγείας, της πολιτικής των τεχνών και εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών κατά του καρκίνου.

Η βραδιά ξεκίνησε μουσικά με ένα κονσέρτο από τον βιρτουόζο της κλασικής κιθάρας Παναγιώτη Μάργαρη και ολοκληρώθηκε με ένα γευστικότατο «αντικαρκινικό» δείπνο. Το μενού έγινε με την επιστημονική επιμέλεια των κλινικών διαιτολόγων κ. Μαρίας Κογκόλη και κ. Άννας Παπαγεωργίου και στηρίχτηκε στις βασικές αρχές του διατροφικού μοντέλου της Μεσογειακής Διατροφής.