Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών και Γυναίκες στην Ογκολογία-W4O διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση για το κάπνισμα και τον καρκίνο τουπνεύμονα την Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015, στον Πολυχώρο ΙΑΝΟΣ και στην έξοδο του Μετρό Πανεπιστήμιο (Πεζόδρομος Κοραή) και Σύνταγμα.

Οι Γυναίκες στην Ογκολογία-W4O και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών συναντήθηκαν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος και με κοινό σκοπό την ενημέρωση του κοινού σχετικά με το κάπνισμα, τις βλαβερές συνέπειες του, τον καρκίνο του πνεύμονα και τη γενικότερη ευαισθητοποίηση όλων μας γύρω από αυτά τα θέματα συνδιοργανώνουν την ενημερωτική εκδήλωση «Δεν καπνίζω, επιλέγω τη ΖΩΗ».

Ανάμεσα στις κυριότερες θεματικές που αποτέλεσαν το βασικό επιστημονικό κορμό της εν λόγω εκδήλωσης προσδίδοντάς της πλουραλιστικό χαρακτήρα ήταν:

– Καρκίνος του πνεύμονα και κάπνισμα: μια παγκόσμια επιδημία (επιδημιολογία, αίτια και συμπτωματολογία).

– Βλαβερές συνέπειες καπνίσματος στον πνεύμονα (εκτός καρκίνου του πνεύμονα).

– Διακοπή καπνίσματος.

– Καρκίνος πνεύμονα: Πρόληψη και στρατηγικές πληθυσμιακού ελέγχου (screening).

Στο χώρο της εκδήλωσης διενεργήθηκε ΔΩΡΕΑΝ σπιρομέτρηση για το κοινό και δόθηκε γνωμάτευση ιατρού.

Η Ομάδα Εθελοντών του Συλλόγου «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών βρισκόταν σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, στις εξόδους των ΜΕΤΡΟ Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο, από τις 12:00-18:00, ώστε να ενημερώνει τον κόσμο για την εκδήλωση στον ΙΑΝΟ.

Από την εκδήλωση αυτή, που είχε επίκεντρό της την ευαισθητοποίηση του κόσμου και την καλλιέργεια μιας κουλτούρας κατά του καπνίσματος, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα παιδιά και ο μοναδικός αυθεντικός τους τρόπος να αντιλαμβάνονται τη ζωή, με χρώματα ελπίδας.

Με σύνθημα «Δεν καπνίζω, Επιλέγω τη Ζωή!» μαθητές των σχολείων ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΖΗΡΙΔΗ και STCATHERINE’S παρουσίασαν τις ζωγραφιές τους στέλνοντας το δικό τους μήνυμα ζωής.