Περιβάλλον και Ογκολογία  ήταν το θέμα του 4ου Forum που διοργάνωσαν οι Γυναίκες στη Ογκολογία (W4O-Hellas) την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017, στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Αθήνα (EMST).

Στο πλαίσιο του Forum συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που οδηγούν σε καρκινογένεση, τις επιπτώσεις της τεχνολογίας στην υγεία και τη σημασία της διατροφής και της άσκησης ενάντια στον καρκίνο. Επιπλέον, διοργανώθηκε ειδικό στρογγυλό τραπέζι για τον καρκίνο σε παιδιά και εφήβους αλλά και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση σε παιδιά και εφήβους.

 

Συμμετείχαν επιστήμονες από διάφορους χώρους και από τα σημαντικότερα κέντρα ερευνών της χώρας μας, συμβάλλοντας σημαντικά στην στην προσπάθεια διεπιστημονικής προσέγγισης της περιβαλλοντικής επίδρασης στην καρκινογένεση.

Την Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν  βιωματικά σεμινάρια διατροφής, yoga, pilates, ομαδικής εικαστικής ψυχοθεραπείας και βελονισμού- με δωρεάν συμμετοχή.

 

Με την ευκαιρία ευκαιρία του 4ου Forum των «Γυναικών στην Ογκολογία», διοργανώθηκε  ξεχωριστή εκδήλωση το Σάββατο 2 Δεκέμβρη, στις 20:00, στο ΕΜΣΤ , με θέμα «Πρόληψη και Ευζωία: project γένους θηλυκού?» Σημαντικές Ελληνίδες και Έλληνες μας τίμησαν με την παρουσία τους και η βραδιά έκλεισε μουσικά με την Μαρίνα Σάττι με τις FONES.