Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο Forum «Γυναίκες στην Ογκολογία – Κλινικές Μελέτες στην Ογκολογία – μύθοι και αλήθειες» καθώς και η Ημερίδα Ενημέρωσης Κοινού και τα βιωματικά σεμινάρια διατροφής και άσκησης για ασθενείς με καρκίνο, στις 25-27 Νοεμβρίου 2016, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στην Αθήνα.

Στο forum προσεγγίστηκαν οι κλινικές μελέτες από κάθε πλευρά, αναζητήθηκαν οι μύθοι και οι αλήθειες γύρω από αυτές, αναλύθηκε η έννοια του “Patient Advocacy”, συζητήθηκαν οι καινοτόμες θεραπείες, τα προγράμματα φαρμακευτικής πρώιμης πρόσβασης καθώς και ο ρόλος των ΜΜΕ και του διαδικτύου στην ογκολογική ενημέρωση. Παράλληλα, αναπτύχθηκαν θέματα διαχείρισης του σώματος και της ψυχής του ογκολόγου, αλλά και του ογκολογικού ασθενούς.

Με την βοήθεια ειδικών διατροφολόγων, γυμναστών και εκπαιδευτών, στα βιωματικά σεμινάρια διατροφής, άσκησης και υποστηρικτικών τεχνικών για ασθενείς με καρκίνο, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να κατανοήσουν βασικές αρχές της υγιεινής διατροφής, να συμμετάσχουν σε εργαστήρι παρασκευής απλών συνταγών ευεξίας, να κάνουν πιλάτες, yoga, να μάθουν τεχνικές χαλάρωσης, αλλά και να συζητήσουν τα οφέλη της συμβουλευτικής ενσυνειδητότητας και του βελονισμού.

Με την ευκαιρία του 3ου Forum των W4O-Hellas διοργανώθηκε εκδήλωση στο Σαρόγλειο Μέγαρο (ΛΑΕΔ – Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων) με κεντρική ομιλήτρια την νομικό κ. Σίσσυ Παυλοπούλου, σύζυγο της A.E. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και συντονιστές τον Καθ. Οδυσσέα Ζώρα, Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης και τον κ. Νίκο Χατζηνικολάου, Διευθυντή του Ογκολογικού Τμήματος της Pfizer Ελλάδας, Κύπρου, Μάλτας.

Η εκδήλωση έκλεισε μουσικά με την μουσική παράσταση «Με μία κιθάρα και μία φωνή», με τον διεθνούς φήμης Έλληνα βιρτουόζο της κλασικής κιθάρας και συνθέτη, Παναγιώτη Μάργαρη και την ερμηνεύτρια κ. Ελένη Μπούκλη.