«Η Τέχνη της Ζωής μετά τον καρκίνο» ήταν το θέμα του 2ου Forum που διοργανώθηκε από τις  ‘Γυναίκες στην Ογκολογία στην Ελλάδα’ (W4O-Hellas), το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου έγιναν δύο ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή του Σταμάτη Κραουνάκη και της Κάρμεν Ρουγγέρη, τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν για την υποστήριξη οικονομικά αδύνατων και ανασφάλιστων γυναικών.

Το Forum των W4O-Hellas , το οποίο έφερε κοντά τις γυναίκες γιατρούς με τις γυναίκες ασθενείς, είχε και συνεδρίες ανοιχτές στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο. Στην πρωινή συνάντηση (10.00-13.00) γυναίκες από όλους τους χώρους της ογκολογίας συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καριέρα τους αναζητώντας προτάσεις και λύσεις, με την υποστήριξη και ενεργό συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ογκολογίας (ESMO W4O Τask Force) και των ελληνικών ιατρικών εταιρειών στο χώρο της ογκολογίας, ΕΟΠΕ, ΕΕΑΟ, κ.α., του ΙΣΑ καθώς και εθελοντικών οργανώσεων και κοινωνικών φορέων.

Σκοπός της μεσημβρινής και απογευματινής συνεδρία (14.00-19.00), ήταν για μια ακόμη φορά, ένας ανοικτός δημιουργικός διάλογος με το ευρύ κοινό, τους συλλόγους ασθενών και εθελοντών, τους ιατρικούς φορείς, την πολιτεία και το δημοσιογραφικό κόσμο, με κύριο θέμα την «Τέχνη της Ζωής μετά τον καρκίνο» (Cancer Survivorship-The Art of Survival). Αναπτύχτηκαν θέματα όπως οι απώτερες επιπλοκές και κίνδυνοι της νόσου και της θεραπείας, κληρονομικότητα, ολιστικές θεραπείες και σεξουαλική ζωή, από ειδικούς γιατρούς, διαιτολόγους και αθλητές, ενώ γνωστοί άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών μίλησαν για το πώς «η Τέχνη στηρίζει τη Ζωή».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, το Φουαγιέ του Ισογείου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξένησε  χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό bazaar και έκθεση, με τη συμμετοχή των Χαμόγελο του παιδιού, Στόχος, ΑΕΛΙΑ, Κιβωτός, Unicef, χωριά SOS, Actionaid.

Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015, μετά την ημερίδα, ακολούθησε η μουσικοθεατρική παράσταση «ΟΛΟΙ ΕΝΑ» φίλα με, με τον Σταμάτη Κραουνάκη, ενώ την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015, στις 11:30 η θεατρική παράσταση για παιδιά «Ομήρου Ιλιάδα» της Κάρμεν Ρουγγέρη.

Τα έσοδα και των δύο αυτών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων ενίσχυσαν το “κοινωνικό ταμείο” των W4O-Hellas για την υποστήριξη οικονομικά αδύνατων και ανασφάλιστων γυναικών με καρκίνο στη χώρα μας.