Νέα & Δραστηριότητες

Ο μήνας Οκτώβριος υπήρξε σημαντικός στην κοινή μάχη ογκολόγων και κοινωνίας ενάντια στον καρκίνο.

Έγκριτη ενημέρωση

Ένας μήνας πλούσιος σε αρθρογραφία, συνεντεύξεις, podcasts ειδικών που μιλούν στα μέσα για να ενημερώσουν έγκριτα και απλά το κοινό για τις νέες εξελίξεις στην ογκολογία.

Η Δρ. Ελένη Γαλάνη ήταν καλεσμένη σε ένα podcast όπου η Ελιάνα Χρυσικοπούλου θέτει ερωτήσεις για τον καρκίνο του μαστού που μας αφορούν όλους, αλλά και ερωτήσεις out of the box που αγγίζουν τις ιδιαιτερότητες της χώρας μας, όπως για παράδειγμα τις ακριτικές περιοχές, που εμείς ως Γυναίκες στην Ογκολογία έχουμε επισκεφτεί για ενημέρωση και δωρεάν εξετάσεις.

Η Δρ. Ζένια Σαριδάκη ήταν καλεσμένη σε μια συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 και στην εκπομπή «Ιστορίες με Δράκου», στην οποία η δημοσιογράφος κ. Δράκου δίνει χώρο και χρόνο να απαντηθούν ερωτήματα σημαντικά για την πρόληψη ενάντια του καρκίνου του μαστού, αλλά και για τα δεδομένα στη χώρα μας.

Ένας μήνας με καινοτόμες δράσεις

Καινοτομία, όμως, και στις δράσεις μας. Συναντηθήκαμε στο Αμφιθέατρο του Metropolitan Hospital να τιμήσουμε το προσωπικό για την αφοσίωση του στη μάχη για την προαγωγή της υγείας για ένα σεμινάριο Face Yoga,. Μια πρωτοβουλία των Γυναικών στην Ογκολογία σε συνεργασία με την κα Μαρία Παμπουκίδη, πιστοποιημένη Face Yoga Coach,  η οποία υπηρετεί την ολιστική προσέγγιση με στόχο πάντοτε την υγεία, με τη στενή αλλά και την ευρεία της έννοια.

Ο Οκτώβριος, όμως, αποτέλεσε και μήνα έναρξης μιας καινοτόμου δράσης του Eyes of Light – Φορέας Τέχνης στην Υγεία με εβδομαδιαίες αυτοτελείς ιστορίες σε ένα webcomic για τις γυναίκες με καρκίνο με εικονογράφηση της Γεωργίας Ζάχαρη! Κάθε νέα ιστορία επικεντρώνεται σε μία θεματική ενότητα και συνοδεύεται από δημιουργικές δραστηριότητες ή από ενημέρωση πάνω σε ιατρικά – ψυχοκοινωνικά ζητήματα. Με αιγίδα και επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η γιορτή της ογκολογίας

Ο Οκτώβριος, όμως, ήταν και ένας μήνας, γιορτή της Ογκολογίας.

Τριπλή βράβευση της ΕΟΠΕ στα Healthcare Business Awards. Στο πρόσωπο της ΕΟΠΕ βραβεύτηκε ο Έλληνας Ογκολόγος που απόλυτο μέλημά του είναι η ενημέρωση, η εκπαίδευση και η παροχή της βέλτιστης φροντίδας για τους ογκολογικούς ασθενείς.

Και φυσικά το ετήσιο ESMO 2023, το μεγαλύτερο ογκολογικό γεγονός στην Ευρώπη, με την Ελλάδα να έχει δυναμική παρουσία.

Η δική μας Έλενα Λινάρδου συμμετείχε σαν Committee member, invited speaker και poster presenter, παρουσιάζοντας τα πρώτα αποτελέσματα της μελέτης ClIMEDIN της HeCOG, με ενθουσιασμό γι’ αυτή την πολύπλευρη ομαδική δουλειά! Αλλά και και συμμετοχή Forum των ESMO Women for Oncology σε ένα πάνελ με παλμό και ενθουσιασμό, γιορτάζοντας τα 10 χρόνια προσπαθειών και δράσεων για την αντιμετώπιση της έμφυλης ανισότητας στην κοινότητάς μας.

Παρούσα και η δική μας Αθηνά Χριστοπούλου με την Ογκολογική Μονάδα του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» παρούσα με τη συμμετοχή σε τρεις αναρτημένες ανακοινώσεις, αλλά και ιδιαίτερη τιμή η συμμετοχή στην επιστημονική επιτροπή μιας σημαντικής κλινικής μελέτης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας που ανέδειξε ένα νέο standard of care!!!

Χαρά και τιμή για τις Women in Oncology – Γυναικες στην Ογκολογια, καθώς η καθηγήτρια Αμάντα Ψυρρή βραβεύτηκε για την προσφορά της ως μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ESMO). Αυτό το βραβείο αναγνωρίζει, τιμά και ανταμείβει τα μέλη της ESMO για τη μοναδική τους αφοσίωση στην Εταιρεία.

Ένας σπουδαίος Οκτώβριος, με σημαντικές εξελίξεις και προσφορά! Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους!