Νέα & Δραστηριότητες

Γυναίκες στην Ογκολογία, Sephora, “Άλμα Ζωής” : Μια ημέρα συνάντησης της επιστήμης με την ανάγκη για αυτοφροντίδα.

Την Τρίτη 27 Ιουνίου ήταν μια ημέρα ιδιαίτερης συνάντησης της επιστήμης με την τέχνη του μακιγιάζ. Οι experts των Sephora βρέθηκαν στο Metropolitan Hospital στη Βραχεία Νοσηλεία (μονάδα χημειοθεραπείας) για να μοιραστούν τα μυστικά ενός καλοκαιρινού μακιγιάζ, με τις γυναίκες που νοσούν με καρκίνο και βρίσκονται υπό θεραπεία.

Οι Γυναίκες στην Ογκολογία σε συνεργασία με το “Άλμα Ζωής” ΄διοργάνωσαν μια ημέρα αφιερωμένη στη φροντίδα των γυναικών που νοσούν με καρκίνο. Η θεραπεία ενδεχομένως δημιουργεί προκλήσεις στην αγαπημένη συνήθεια του μακιγιάζ, αλλά οι εξειδικευμένες γνώσεις της ομάδας των Sephora βοήθησαν με απαντήσεις και χρήσιμα tips.

Καθόλου τυχαία η δράση των Sephora ονομάζεται “Classes for Confidence” με σκοπό να καθοδηγήσει τις γυναίκες στη ρουτίνα του μακιγιάζ, ακόμα και όταν υπάρχουν ιδιαιτερότητες και προκλήσεις λόγω της νόσου. Η παγκόσμια δράση “Sephora Stands Classes for Confidence” έχει, εξάλλου, ως στόχο την ενδυνάμωση, την αποδοχή, την αυτοφροντίδα. Αντίστοιχα, λοιπόν, στο χώρο της Βραχείας Νοσηλείας, η επιστήμη συνάντησε την αυτοφροντίδα, μια υπενθύμιση ότι γυναίκα που νοσεί, παραμένει γυναίκα με πολύπλευρες ανάγκες.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη φοβερή ομάδα των Sephora για την ευαισθητοποίηση τους και την προσέγγιση της ομορφιάς ως κοινωνικής προσφοράς. Ευχαριστούμε και τους εθελοντές και την πρόεδρο του Δ.Σ. “Άλμα Ζωής”  κ. Παρασκευή Μιχαλοπούλου για την προσήλωσή τους στην ποιότητα ζωής για κάθε γυναίκα που βιώνει τον καρκίνο και που είναι πάντα στο πλευρό μας στις δράσεις μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην Α΄, Β΄ και Δ΄ Ογκολογική Κλινική του Metropolitan Hospital, καθώς και στο διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Βραχείας Νοσηλείας του Metropolitan Hospital για την πολύτιμη βοήθεια τους.