Νέα & Δραστηριότητες

1ο Ιατρο-Εκπαιδευτικό Συνέδριο υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας

 

Το 1ο Ιατρο-Εκπαιδευτικό Συνέδριο υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας έγινε πραγματικότητα.  Το εξαιρετικά  ενδιαφέρον Συνέδριο με τίτλο «Νέοι και Αγωγή Υγείας: Το Ευ Ζην υπόθεση όλων μας», πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Πάτρα, την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, στους χώρους του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου.

Ο ρόλος της Αγωγής Υγείας ως «εργαλείο» των εκπαιδευτικών δομών, στην προσπάθειά τους να εφοδιάσουν με γνώση τη νεολαία και να την οδηγήσουν σε αλλαγή συμπεριφορών και υιοθέτηση στάσεων ήταν το κεντρικό θέμα του συνεδρίου.

Δύο πανεπιστήμια, ένα ΤΕΙ, 22 σχολεία, 500 μαθητές, 40 φοιτητές, πλειάδα επιστημόνων της υγείας και της εκπαίδευσης, συνεργάστηκαν δημιουργικά και έθεσαν τις βάσεις κοινής πορείας, με στόχο την αλλαγή συμπεριφορών και την υιοθέτηση υγιών στάσεων.

Σε ένα ζωντανό εργαστήρι , παιδιά γυμνασίων και λυκείων παρουσίασαν διαδραστικά τις εμπειρίες τους από τα προγράμματα αγωγής υγείας κλείνοντας με ένα εκπληκτικό θεατρικό δρώμενο. Εκπαιδευτικοί και επιστήμονες υγείας αντάλλαξαν απόψεις, εμπειρίες και προτάσεις για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας από την νεαρή ηλικία.

Στη συνέχεια, και με συντονιστή τον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, εκπροσώποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων, από την υγεία, την εκπαίδευση, τα μέσα ενημέρωσης  και την πολιτεία- συζήτησαν για όλα αυτά που δεν κάνουμε και για όλα αυτά που πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνουν.

Το συνέδριο, τέθηκε υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Π. Παυλόπουλου και διοργανώθηκε από την Ογκολογική Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», τις Διευθύνσεις Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας (Τμήματα Αγωγής Υγείας) και τις «Γυναίκες στην Ογκολογία», σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ΑΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας και τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών, ενώ τυγχάνει της υποστήριξης της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας. Πρόεδρο του συνεδρίου η Ογκολόγος Παθολόγος κα. Αθηνά Χριστοπούλου.

Η εξαιρετικά δημιουργική μέρα έκλεισε μουσικά με μεγάλη συναυλία της Ελένης Τσαλιγοπούλου, με δωρεάν είσοδο για το κοινό.