Νέα & Δραστηριότητες

W4Life – Ελληνική Συμμαχία για τον Μεταστατικό Καρκίνο του Μαστού

Η έκβαση των ασθενών με μεταστατικό καρκίνο μαστού (ΜΚΜ) έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, όμως οι ασθενείς αυτές αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες προκλήσεις και ανάγκες σε σχέση με τις ασθενείς με πρώιμο καρκίνο μαστού.  Εκτιμάται ότι στην Ελλάδα 6.000 γυναίκες ζουν με ΜΚΜ. Το W4Life είναι ένα σύγχρονο και εύχρηστο διαδικτυακό εργαλείο με χαρτογραφημένες υπηρεσίες και  προσφέρει ενημέρωση, υποστήριξη, καθοδήγηση  και ενίσχυση των ασθενών με μεταστατικό καρκίνο μαστού και των οικείων τους.

Η ιδέα να δημιουργηθεί μία διαδικτυακή πλατφόρμα που απευθύνεται σε γυναίκες με μεταστατικό καρκίνο  μαστού ξεκίνησε μετά από τη διαπίστωση ότι υπήρχε μεγάλη ανάγκη για σωστή ενημέρωση και ουσιαστική υποστήριξη των ασθενών αυτών. Οι Γυναίκες στην Ογκολογία (W4O Hellas) και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων και Ιατρών Αθηνών (Κ.Ε.Φ.Ι.) δημιούργησαν την Ελληνική Συμμαχία για τον Μεταστατικό Καρκίνο του Μαστού και την διαδικτυακή πλατφόρμα W4Life με στόχο να βελτιωθεί τόσο η πρόσβαση σε θεραπείες, όσο και η ποιότητα ζωής των ασθενών και να γίνει πιο εύκολη η καθημερινότητα τους.

Εκτός από την διαδικτυακή πλατφόρμα, υπάρχει και η εφαρμογή w4life.gr  για smartphones (έξυπνα κινητά) και tablets, συμβατή με λογισμικό iOS και Android. Παρέχει τη δυνατότητα αναζήτησης χαρτογραφημένων υπηρεσιών, επικοινωνίας μέσω τηλεφώνου ή email και διαδικτυακής πλοήγησης. Εάν ο χρήστης το επιλέξει, αποτυπώνει στο χάρτη τη θέση του και μπορεί να δει τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες σε μικρή ακτίνα από το σημείο όπου βρίσκεται. Επιπλέον, η εφαρμογή υποστηρίζει υπενθυμίσεις για προγραμματισμένα ιατρικά ραντεβού ή προγραμματισμένες θεραπείες και επίσης δίνει τη δυνατότητα καταγραφής καθημερινών δραστηριοτήτων, παρενεργειών από φάρμακα και συναισθηματικών ή φυσικών αλλαγών, μέσω απαντήσεων σε απλές ερωτήσεις. Ο χρήστης μπορεί να αποθηκεύσει για δική του χρήση τις σχετικές πληροφορίες, να τις στείλει στον ιατρό του.

Το σημαντικό αυτό έργο υλοποιήθηκε χάρη στην υποστήριξη του προγράμματος SPARC MBC Challenge (Seeding Progress and Resources for the Cancer Community: Metastatic Breast Cancer Challenge).

Το πρόγραμμα εκπονήθηκε από την Ένωση για τον Διεθνή Έλεγχο του Καρκίνου (UICC), με χρηματοδότηση της Pfizer.

H πρόταση της Ελληνικής Συμμαχίας για τον Μεταστατικό Καρκίνο του Μαστού για την δημιουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας ήταν μια από τις 20 προτάσεις, από 18 χώρες, που επιλέχθηκαν, στο πλαίσιο του προγράμματος SPARC MBC Challenge.

Επισκεφτείτε την πλατφόρμα http://www.w4life.gr/