Νέα & Δραστηριότητες

For Her»: Καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο της γυναίκας

Την καμπάνια “For Her” με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τις μορφές του γυναικείου και γυναικολογικού καρκίνου πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία των W4O-Hellas με την υποστήριξη του Άλματος Ζωής, στο Golden Hall, το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Οι ιδιαιτερότητες του καρκίνου στη γυναίκα είναι πολλές και περίπλοκες και μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε με επιτυχία μόνο αν εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή των ίδιων των γυναικών. Στόχος της καμπάνια “For Her” είναι να ευαισθητοποιηθούν και να ενημερωθούν οι  γυναίκες για την σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.

Το Σάββατο, από τις 11:00 έως τις 15:00, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού στο Golden Hall., όπου το γυναίκειο κοινό ενημερώθηκε και συζήτησε με εξειδικευμένους γιατρούς ενώ παράλληλα, έγινε ψηλάφηση μαστού από ειδικά καταρτισμένους επιστήμονες της «Women for Oncology ».

Παράλληλα, στο πλαίσιο της “ForHer”, η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Women 4 Oncology» διοργάνωσε ενημερωτική ομιλία για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, στο βιβλιοπωλείο Ιανός.

H καμπάνια “For Her” είναι αφιερωμένη στις γυναίκες αλλά απευθύνεται σε όλους, καθώς όλοι έχουμε τουλάχιστον μία σημαντική γυναίκα στη ζωή μας. Ο καρκίνος της γυναίκας είναι μια πολύπλοκη νόσος και διαχωρίζεται στον γυναικείο καρκίνο που αφορά στον καρκίνο του μαστού και στον γυναικολογικό που αφορά στο γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας όπως ο καρκίνος των ωοθηκών, του τραχήλου της μήτρας κα. Η γνώση και η ενημέρωση όλων, -και όχι μόνο των γυναικών- για τον γυναικείο και γυναικολογικό καρκίνο μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην έγκαιρη πρόληψη και αποτελεσματική θεραπεία της νόσου.